Fórum zdraví je za námi

Letošní ročník celostátní konference o výchově ke zdraví tentokrát pod názvem Fórum zdraví ve vzdělávání skončilo v Benešově u Prahy uplynulou neděli před polednem. V průběhu třídenního setkání pedagogických pracovníků, odborníků ale i studentů pedagogických fakult byly představeny aktuality ze zmíněné oblasti a prezentována také řada dalších témat. K těm nejdiskutovanějším patřily poruchy příjmu potravy, problematika sexuálního chování nebo drogová scéna v ČR.

Účastnící se odborníci reprezentovali řadu významných institucí, mimo jiné Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Státní zdravotní ústav či Ministerstvo zdravotnictví. Program obohatilo během sobotního večera také interaktivní divadelní představení sdružení Divadelta s názvem Pět rad pro Bertu.

Fórum zdraví letos také pocítilo nedostatek financí na straně škol, které se projevilo v menším počtu zástupců pedagogických pracovníků základního vzdělávání. Pevně věříme, že změny připravované v úzké spolupráci s Nadačním fondem Albert, dlouholetým partnerem Fóra, budou mít pro příští rok pozitivní dopad a učitelé se v hojném počtu do přednáškového sálu konference vrátí.

« Zpět na novinky22.04.2013,