Ekologický tábor pro mládež skončil

10 žáků ze Střední školy hospodářské a lesnické Frýdlant - Pracoviště Hejnice a 10 z polské školy Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Kombatantów Ziemi Lubańskiej v Lubani se zúčastnilo od 15. do 20.9.2009 společné vzdělávací akce, polsko-českého ekologického tábora pro mládež „Jizerské hory pro každého."

Jeho pořadatelem byl polský spolek Południowo-Zachodnie Forum Samorządu Terytorialnego „Pogranicze" z Lubaně a společnost Venkovský prostor o.p.s.z Liberce. Na organizaci se podílelo také Nadleśnictwo Swieradow a Regionální centrum ekologické výchovy v Lubani na polské straně a Středisko ekologické výchovy na Jizerce na straně české.

Skupina studentů strávila 6 dní objevováním tajemství přírody Jizerských hor. Základnou tábora se stala mládežnická ubytovna „Na Stogu Izerskim" ve Swieradowě Zdróji. Odtud skupina putovala na Jizerku. Na účastníky v průběhu tábora čekal fotografický workshop nebo vycházky do přírody. Studenti také sami pod odborným vedením polesných připravili materiály na téma „Ekoturismus" a „Příroda Jizerských hor". Tyto materiály budou v brzké době zveřejněny na internetové adrese projektu www.pogranicze-csb.home.pl/idk.

Organizaci tábora podpořila Evropská unie z prostředků Evropského fondu regionálního rozvoje a současně ze státního rozpočtu v Euroregionu Nisa. Pro účastníci z obou zemí byla díky tomu celá akce bezplatné.

« Zpět na novinky22.09.2009,