9.10. Otevření infostanice v Hradčanech

Informační centrum v Ralsku - Hradčanech se dočkalo nové interaktivní instalace, která má umožnit virtuální vstup do míst chráněných lokalit v oblasti bývalého vojenského prostoru Ralsko a obohatit tak stávající expozice.

V současné době probíhá dokončování instalačních prací včetně naprogramování hlavních obsahů "Přírodní infostanice" a pro první zájemce bude instalace otevřena dne 9. října 2012.

V rámci této úvodní akce budou představeny jednotlivé funkce a obsahy a bude dán také prostor pro diskuzi a rozhovory se zástupci zřizovatele centra, kterým jsou Vojenské lesy a statky ČR, s.p. - divize Mimoň, s autory koncepce z organizace Christlich-Soziales Bildungswerk Sachsen e.V. (CSB) i s dodavateli techniky a programátory ze společnosti Art Vision s.r.o.

Rádi bychom pozvali ekovýchovné organizace, zřizovatele informačních center a výstav a také širší veřejnost na tuto úvodní akci.

Obdobná infostanice byla již v dubnu spuštěna v partnerské organizaci v Sasku, kterou je Správa CHKO Königsbrücker Heide, a její zástupci budou také našimi hosty.

V přiložené pozvánce naleznete podrobnosti ohledně programu akce a způsobu přihlášení.

Těšíme se na Vaši účast.

 

« Zpět na novinky13.09.2012,