Přesto, že byla zavedena přísnější opatření v souvislosti s pandemií Covid 19, tak se v rámci projektu "Výzvy gastronomie v polsko-českém pohraničí" uskutečnil ve dnech 12.-14.01.2022 v Teplicích nad Metují třetí workshop studentů škol HOREGAS Trutnov, pobočka Teplice nad Metují a HANDLÓWKA z Jelení Hory.
Studenti tentokrát připravovali bramboračku, španělského ptáčka s dušenou rýží, jako dezert českou klasiku kynuté buchty s tvarohem, povidly a mákem. Mladí lidé vděčí za získané dovednosti výbornému lektorovi, panu Danielu Bohuslavovi.
Druhý den byl zaměřený na přípravu studené kuchyně s odbornou lektorkou - Bc. Lenkou Musilovou. Studenti si osvojili základní pravidla přípravy cateringu. Paní Musilová je také seznámila se základy carwingu. Všichni si zkusili vyřezat různé dekorace, aby jimi mohli ozdobit „cateringový stůl“. Odpoledne proběhl workshop květinového zdobení cup cake s paní Andreou Pichovou. Každý z účastníků si ozdobil a ochutnal svůj cup cake ozdobený, například růžičkami, lístky, z máslového krému.
Třetí den česko-polská skupina pěšky navštívila skalní město v Adršpachu, kde obdivovali skupiny skalních věží, nádhernou přírodu a úchvatné výhledy.