2. PL WORKSHOP JELENIA GÓRA

Ve dnech 20.-22.04.2022 se v se v rámci projektu "Výzvy gastronomie v polsko-českém pohraničí" uskutečnil druhý cukrářský workshop v Jelení Hoře pro studenty škol HANDLÓWKA z Jelení Hory a HOREGAS Trutnov.

 

Studenti pracovali v Kulinárním studiu pod dohledem známého šéfkuchaře pana Michala Matuszewského.

 

První den připravili fondán z bílé čokolády, bílou čokoládovou pěnu, malinové pyré a také mini tvarohové koláčky s lyofilizovanými malinami. Po workshopu si studenti prohlédli cukrárnu Bristolka, kde se seznámili s tajemstvím přípravy šlehačkových dezertů. Kvůli nepříznivému počasí účastníci navštívili Krkonošské muzeum v Jelení Hoře, kde se stručně seznámili s historií města a mohli si prohlédnout regionální exponáty a výstavu historického i současného sklářského umění.

 

Druhý den proběhla další část cukrářského workshopu – studenti připravovali Tiramisu, brownies a sušenky nutelloti. Odpoledne druhého dne workshopu proběhla přednáška na téma: " Snídaně světa a kulinářská /gastronomická turistika - kulturní a kulinářské dědictví, regionální produkty, kulinářská turistika ve světě", kterou vedla paní Magdalena Otto, dietoložka. Na závěr přednášky si dobrovolníci mohli nechat provést analýzu složení těla.

 

Poslední den se konala terénní hra na nádvoří zámku Łomnica, jejímž hlavním úkolem bylo najít starý recept na regionální pokrm. Účastníci navštívili Krajinný park v Bukowci a park v Mysłakowicích, kde obdivovali repliku čelistí velryby.

 

« Zpět na novinky23.04.2022,
2. PL workshop cukráři