V rámci projektu "Výzvy gastronomie v polsko-českém pohraničí" proběhl ve dnech 22.-24.11.2021 v Teplicích nad Metují druhý workshop studentů škol HOREGAS Trutnov, pobočka Teplice nad Metují a HANDLÓWKA z Jelení Hory
Studenti zahájili workshop pod vedením Daniela Bohuslava zaměřený na klasickou českou kuchyní, vařením hovězího vývaru a hovězí polévky s játrovou rýží. Jako druhý chod se podávala svíčková na smetaně s kynutými knedlíky a jako dezert domácí tlačené koláče.
Druhý den byl zaměřený na přípravu studené kuchyně s odbornou lektorkou - Bc. Lenkou Musilovou. Studenti připravovali sendviče se šunkou a sýrem, kaviárová vejce, sýrové rolky, paštiku z kuřecích jater s brusinkovým želé, kuřecí terina a kuřecí koktejl. Paní Musilová seznámila studenty se základy carwingu. Všichni si zkusili vyřezat různé dekorace, aby jimi mohli ozdobit „cateringový stůl“
Třetí den účastníci workshopu navštívili ovčí farmu Menčíkových v Šonově, kde měli možnost degustovat různé produkty, včetně zmrzliny, z ovčího mléka. Zároveň se seznámili s historií firmy. Na konec našeho společného setkání proběhla návštěva Broumovského kláštera.