V rámci projektu "Výzvy gastronomie v polsko-českém pohraničí" proběhl ve dnech 18.-20.10.2021 v Teplicích nad Metují první workshop studentů škol HOREGAS Trutnov, pobočka Teplice nad Metují a HANDLÓWKA z Jelení Hory
Pod vedením lektora Daniela Bohuslava se studenti seznámili s postupem přípravy burgerů různých druhů burgerů, a poté se pustili do jejich přípravy, nejprve se sýrem Halloumi a grilovanými paprikami, poté s trhaným vepřovým masem, kachními prsíčky - sous vide a klasickými burgery.
Přes počáteční ostych, který s postupujícím časem mizel bylo společné vaření pro všechny zábavou.
Druhý den workshopu proběhl baristický kurz pod vedením zkušeného baristy pana Gorana Joziče z Plzně. Všichni přítomní se seznámili se základními druhy kávy a její přípravy. Všichni měli možnost připravit si a ochutnat různé druhy kávy.
Třetí den jsme navštívili farmu Bošina, kde byli studenti seznámeni s chodem BIO farmy se zaměřením na produkci hovězího masa a produktů z něj. Zároveň si sami připravili z místních produktů obložené talíře, které také ochutnali. Na konec našeho společného setkání proběhla návštěva Broumovského kláštera.